-35- Strijd in m’n hoofd

Alweer vijf dagen geleden dat ik het nieuws kreeg dat de transplantatie uitgesteld moet worden. Nog geen idee wanneer, maar heel lang kan het niet meer duren. Toch ben ik van slag. Het voelt alsof de trap onder m’n voeten vandaag getrapt is en het me nog niet lukt om weer te gaan staan. En daar baal ik van. Ik baal van mezelf dat het me niet lukt mezelf weer bij elkaar te rapen en verder te gaan.

Ik merk het lastig te vinden dat alles nog zo fragiel is. Tot vorige week woensdag 17.00 uur voelde ik me best goed. Ik vloog nog alle kanten op… van ontspannen naar super gespannen en van oké naar super somber. Maar het was niet alleen maar slecht en alleen maar super somber… en dat is al veel beter dan dat het was. De ‘goede momenten’ waren er en ik had het vertrouwen dat die steeds meer zouden gaan worden, zeker na de transplantatie! Maar een tegenslag, oké een behoorlijke, en ik lig weer plat. En dat doet pijn, het is eng.

Ondertussen dat ik van mezelf baal speelt er zich nog een andere strijd af in m’n hoofd. Die tussen alle lieve en super goed bedoelde woorden en hoe het voor mij is. Ik weet heel goed dat de transplantatie er komt…. En ook dat dat het niet heel lang meer gaat duren, maar toch heb ik moeite om deze tegenslag te verwerken. En ik vind het super lastig om te schrijven, want ik kan je niet in woorden vertellen hoe goed het me doet dat er zoveel mensen zijn die meeleven, maar de aanmoedigende woorden dat het vast snel komt zorgen ook voor een strijd in mijn hoofd.  Want tuurlijk, het komt goed, en vast ook snel, maar voor nu is het gewoon hartstikke kut. Niet alleen de transplantatie wordt uitgesteld, ook mijn ontslag uit de kliniek en mijn start met een nieuw leven. En voor mij is dat een stuk groter dan alleen de datum van de operatie. Het is flink incasseren… en het blijkt dat ik daar iets meer tijd voor nodig heb dan dat ik zou willen, wat ik denk dat de mensen om mij heen verwachten… of eigenlijk ikzelf verwacht dus!

3 reacties op “-35- Strijd in m’n hoofd”

  1. Suzanna, logisch dat je baalt.
    En ook dat de goed bedoelde woorden goed bedoeld zijn.
    Maar jij krijgt het weer voor de kiezen en dat is inderdaad kut.
    Je mag balen en boos zijn, ik snap het!

    Liefs tante Ine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *