-37- Einde opname UCP, start opname UMCG…

Vandaag een week geleden ontslagen uit het UCP  en vandaag de dag dat ik weer opgenomen ga worden. Deze keer in het UMCG voor de niertransplantatie die voor aankomende maandag gepland staat.

Ik had er naar uitgekeken een weekje thuis te zijn. M’n eigen plekje, samen met Jan en de diertjes… maar wat is het me deze week tegengevallen. Mijn verwachtingen waren vast weer te hoog en ook de spanning voor de transplantatie nemen steeds verder toe. Ik vind het eng, doodeng. Niet alleen de operatie, maar zoveel meer.

Gaat het deze keer wel echt door? Hoe gaat het met mijn zus… zij doet dit voor mij, om mij weer een beter leven te geven! En dan de periode na de transplantatie… Gaat de nier het goed doen? Hoe ga ik me voelen? Hoe ga ik op alle medicijnen reageren? Hoe gaat mijn depressie verder? Ga ik na de opname gewoon naar huis zoals ik graag wil? Zoveel vragen, zoveel angsten en ik ga er pas in de loop van de tijd antwoorden op krijgen. Ik moet het stap voor stap doen, kleine stapjes. Alles op me af laten komen en vertrouwen op de mensen om me heen!

Vandaag is de dag van de opname. Eigenlijk meer een dagje ziekenhuis want vanavond mag ik weer naar huis voor het weekendverlof om er vervolgens zondag weer te zijn. Hoe vandaag er precies uit gaat zien? Geen idee. Of najah, een klein beetje. Ik weet dat er nog een keer een hartfilmpje en longfoto gemaakt gaan worden. De chirurg zal langskomen en er zal uiteraard bloed geprikt worden… En verder moet ik het maar gaan zien!

3 reacties op “-37- Einde opname UCP, start opname UMCG…”

  1. Heel veel succes lieverd, en je moet maar zo denken: je bent in goede handen. Stapje voor stapje zul je er ook echt wel komen, het heeft zijn tijd nodig.

  2. He meis, al die spanning en angst. Het mag hoor, het zou denk ik ook heel gek zijn als je dat niet zou hebben. Te hoge verwachtingen? Ik snap dat wel, we willen zoveel en vooral alleen maar positieve dingen. Maar ook dat is niet gek.
    Vandaag dus de opname, het zal wel een rollercoaster zijn aan onderzoeken. Wel fijn dat je dan dit weekend gewoon thuis kan zijn. Het zal vast helpen, al is het maar een beetje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *